Vytisknout tuto stránku

Pekárna plná hvězd pomohla Vašíkovi

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Akci Hvězdná pekárna pro Vašíka připravili v nákupním centrum OLYMPIA PLZEŇ dětský stacionář a centrum léčebné rehabilitace CENTRUM HÁJEK a Pekařství Šefl. Martin Straka, Matúš Kozáčik, Kateřina Emmons, Antonín Procházka, Andre Černá, Lucie Křížková, Martin Stránský nebo třeba házenkáři mistrovského M.A.T. Plzeň – ti všichni se na pár okamžiků proměnili v prodavače voňavého pečiva a tímto netradičním způsobem pomohli dobré věci. Kromě výborného pečiva bylo možné dát si lahodnou kávu, koupit si přírodní mošt anebo se nechat vyfotit se svou oblíbenou hereckou či sportovní hvězdou a fotografii si hned nechat podepsat.

Cílem akce bylo touto netradiční formou získat finanční prostředky na léčebnou rehabilitaci Vašíka Kutáka. Vašík chtěl jako každý malý kluk sportovat. Do jeho života ale zasáhla nevyléčitelná genetická porucha, která Vašíka v deseti letech trvale upoutala na invalidní vozík. S tím však přišla i řada dalších komplikací - Vašík se sám nenají, nenapije a potřebuje pomoc i ve všech dalších běžných úkonech, které jeho vrstevníci zvládají zcela samostatně. Jedinou jeho šancí na zlepšení je léčebná rehabilitace.

„Myšlenku na charitativní pekárnu v Plzni jsme měli v hlavě téměř rok. Teprve nyní ale nastala ta správná doba a nám se podařilo dát dohromady partu skvělých lidí z oblasti sportu a kultury, aby nám pomohli podpořit dobrou věc. Výtěžek charitativní pekárny je celý určen na pomoc Vašíkovi. Bohužel mezi námi žije mnoho dětí, které mají podobně složitý osud. CENTRUM HÁJEK těmto dětem intenzivně pomáhá v rámci svých služeb denního stacionáře a centra léčebné rehabilitace TheraSuit. Tohle je pro nás nová zkušenost a my věříme, že bude úspěšná. Rádi bychom z Hvězdné pekárny udělali do budoucna tradici,“ říká Lenka Šiková, ředitelka CENTRUM HÁJEK.

A akce úspěšná byla. Na speciální terapii TheraSuit se pro malého Vašíka vybralo nakonec 36. 298,- Kč.

 

Fotogalerie

 
Číst 6522 krát Naposledy změněno čtvrtek, 29 prosinec 2016 21:11
Joomla SEF URLs by Artio