Pořadí dárců je abecední bez ohledu na výši daru.


as

 je město v okrese Cheb v Karlovarském kraji, 20 km severozápadně od Chebu, v Ašském výběžku. Je obklopeno ze tří stran Německem. Žije zde přibližně 13 tisíc obyvatel.

 benesov Město Benešov leží necelých čtyřicet kilometrů jihovýchodně od Prahy v kraji mezi řekou Sázavou a bájnou horou Blaník. Jeho výhodná poloha na dopravních tepnách, v blízkosti hlavního města Prahy a uprostřed atraktivní přírody a kulturního prostředí jej předurčuje stát se zajímavým střediskem turistického ruchu. Město má cca 16 500 obyvatel a leží 360 metrů n.m.
bela

Město Bělá nad Radbuzou se nachází v okrese Domažlice v Plzeňském kraji. Leží na řece Radbuze a železniční trati Domažlice – Planá u Mariánských Lázní, při východním okraji CHKO Český les, 22 kilometrů severoseverozápadně od Domažlic a 50 kilometrů západojihozápadně od Plzně.

blovice-znak

Blovice (německy Blowitz, dříve Blewicz nebo Plowycze), nacházející se 25 km jihovýchodně od Plzně, jsou bývalým okresním a posádkovým městem v okrese Plzeň-jih. Žije zde přibližně 4 100 obyvatel a v současné době jsou obcí s rozšířenou působností. Protéká jimi řeka Úslava a dopravní obslužnost s krajským městem Plzní je zajištěna tratí 190.

Znak obce Město Blšany (německy Flöhau) se nachází v okrese Louny v Ústeckém kraji. V jeho šesti místních částech žije kolem 1000 obyvatel. Blšany leží nadmořské výšce 280 m.n.m. v nevelké ploché sníženině údolí toku Blšanky přímo při později zřízeném mlýnském náhonu. Blšany jsou centrem významné chmelařské oblasti. Kromě chmelnic se v okolí nacházejí hluboké rokle a strže, vyhloubené vodní erozí. Nejhlubší strž východně od města se nazývá Žižkův příkop. Městem protéká říčka Blšanka.
brdy-vltava MAS Brdy-Vltava
 bustehrad Buštěhrad je malé, rychle se rozvíjející město s unikátním historickým jádrem, které leží 22 km severozápadně od centra Prahy a 5 km východně od Kladna v průměrné nadmořské výšce 322 m. n. m. Je založeno na pozoruhodném geologickém podloží v oblasti osídlené po tisíce let, součástí jeho bohaté historie jsou mimořádné osobnosti a události českých i evropských dějin.
cechtice

Čechtice jsou historickým i současným centrem oblasti, pro kterou zprostředkovávají řadu služeb, například lékaře, školu a další. Jsou jedním z iniciátorů vzniku sdružení obcí mikroregionu Želivka, ležícího ve východní části okresu Benešov. Jsou největší obcí mikroregionu, patří k nim i třináct osad.


decin logo

Děčín je statutární město v okrese Děčín v Ústeckém kraji na soutoku řek Labe a Ploučnice. Je významným říčním přístavem, důležitou železniční křižovatkou a leží na křižovatce několika významných silničních tahů. Nejníže položené město na Labi je ideálním místem pro aktivní odpočinek. Město ležící v těsném sousedství národního parku České Švýcarsko nabízí dobrodružné výpravy za překrásnou přírodou s četnými vyhlídkami, velkolepými skalními masivy a historickými památkami.

 dobrany

Dobřany

Město Dobřany se řadí mezi nejstarší historická sídla na Plzeňsku. V Dobřanech ústí do Radbuzy potok Vysoká, vytékající z lesa Vysoká.

domazlice

Domažlice jsou okresním městem v Plzeňském kraji a tradičním centrem Chodska, nacházejícím se na řece Zubřině, 47 km jihozápadně od Plzně a 10 km od česko-německých hranic. Žije zde přibližně 11 tisíc obyvatel.

Znak města

Městečko Hostouň leží na úpatí hvozdů Českého lesa v polovině cesty mezi městy Bělá nad Radbuzou a Poběžovice.

znak města Chebu

Město Cheb

 chotikov

Chotíkov se nachází na severovýchodním cípu plzeňské pánve, 7 km od centra města Plzně a 86 km jihozápadně od Prahy, nachází se v okrese Plzeň-sever, v kraji Plzeňském.

1b---jablonec standard

Jablonec nad Nisou s téměř 45 000 obyvateli je správním, kulturním i sportovně rekreačním střediskem Jizerských hor. První zmínka o Jablonci je z roku 1356, avšak ke stálému osídlení dochází až v 16. století, kdy byla založena první skelná huť ve Mšeně a postaven i první kostelík.

znak

Město Jesenice

Registr komunálních symbolů

Obec Kadov sdružuje pod svou správou obce Kadov, Lnářský Málkov, Mračov, Pole a Vrbno.


kaznejov

Kaznějov 

O Kaznějově jako malé osadě je v historii poprvé zmínka v písemných pramenech v souvislosti se založením cisterciáckého kláštera v Plasích v polovině 12. století. Klášter fakticky vznikl v roce 1145 a příchodem mnichů a s tímto datem nerozlučně souvisí i historická existence Kaznějova.V blízkém okolí je možno navštívit zámecký komplex v Plasích, Mariánskou Týnici u Kralovic, zámek v Manětíně, Rabštejně a další.

Klatovy

Klatovy leží v šumavském podhůří poblíž jihozápadní hranice České republiky s Německou spolkovou republikou, 40 km jižně od Plzně při mezinárodní silnici E53. Bývalé královské město Klatovy jsou moderním městem s bohatou historickou tradicí. Počtem obyvatel jsou po Plzni druhým největším městem Plzeňského kraje.

město Klášterec nad Ohří

Město Klášterec nad Ohří se nachází na levém břehu řeky Ohře, 36 km východně od světoznámých lázní Karlovy Vary, v místě, kde krásnou přírodní kulisu tvoří rozhraní Krušných a Doupovských hor. Dominantou města s přibližně 15 tisíci obyvateli je zámek s muzeem českého porcelánu a rozsáhlý park, na který navazuje lázeňský areál Kyselka se třemi minerálními prameny. Historické jádro města je tvořeno městskou památkovou zónou. V Klášterci nad Ohří byla v roce 1794 otevřena druhá nejstarší porcelánka v českých zemích, porcelán se zde vyrábí dodnes pod značkou Thun 1794, a.s.

kralovice

Kralovice jsou město v severní části okresu Plzeň-sever. Žije zde přibližně 3 500 obyvatel a katastrální území obce měří 3979 ha. Obec je součástí Mikroregionu Kralovicko. Kralovice jsou poprvé zmiňovány v písemných pramenech v roce 1183, kdy je kníže Bedřich jako po otci zděděnou ves s trhem a soudnictvím věnoval nedalekému cisterciáckému klášteru v Plasích.  Nejvýraznější dominanta širokého okolí je poutní místo v Mariánské Týnici.

 Znak obce  Obec Křižany
 losina

Obec Losiná leží 11 km na jih od města Plzně při hlavní silnici na České Budějovice. Jméno obce je dle zdrojů z tamější kroniky odvozeno od zlosynů, neboli zlých synů pána Radouše na Radyni. Losiná má patrně starší, ranně feudální původ a současně je jednou z mála obcí, o níž se dochovaly přesné zprávy o převodu na nové zákupní právo. Samotný převod byl uskutečněn roku 1327 za Jaroslava ze Štěnovic.

 mecin

Město Měčín se rozkládá na zhruba 50 hektarech severovýchodně od Klatov. Leží v údolí mezi třemi městy, v minulosti důležitými správními středisky - Klatovy, Nepomukem a Přešticemi.

nezvestice

Nezvěstice

Obec Nezvěstice patří k nejstarším v okresu Plzeň město (dříve Plzeň jih). Vznikla v polovině 14. století pod výběžky lesnatých Brd v hezkém místě při soutoku řeky Úslavy s vodami potoka Bradavy a Olešenského potoka. 

 plzen

Město Plzeň

Plzeň je statutární město na západě Čech a metropole Plzeňského kraje. Leží na soutoku řek Radbuzy, Úhlavy, Úslavy a Mže, z nichž vzniká řeka Berounka. Dnešní Plzeň se rozkládá na ploše 13 767 ha, území se rozděluje do deseti městských obvodů. Celkem v Plzni žije zhruba 171 000 obyvatel, je tak čtvrtým největším městem v České republice.

Sociální služby města Plzně Sociální služby města Plzně
UMO Plzen1 Městský obvod Plzeň 1
umo plzen 2 Městský obvod Plzeň 2
umo plzen 3 Městský obvod Plzeň 3
UMO_Plzen4.png Městský obvod Plzeň 4
plzen Městský obvod Plzeň 6
plzen Městský obvod Plzeň 7
plzen10 Městský obvod Plzeň 10
 MPSV logo  Do kompetence ministerstva patří především sociální politika (problematika zdravotně postižených, sociální služby, sociální dávky, rodinná politika apod.), sociální pojištění (důchody, nemocenské, apod.), oblast zaměstnanosti (trh práce, podpora zaměstnanosti, zahraniční zaměstnanost apod.), pracovněprávní legislativa, bezpečnost a ochrana zdraví při práci, rovné příležitosti pro ženy a muže (genderová problematika), migrace a integrace cizinců, evropská integrace a oblast čerpání finanční pomoci z fondů Evropské unie (EU).
Znak města Mladá Boleslav
Město Nové Strašecí Město Nové Strašecí se rozkládá v okrese Rakovník, čtyřicet kilometrů od Prahy, směrem na Karlovy Vary. Nové Strašecí společně s městysem Mšec a třinácti spádovými obcemi tvoří mikroregion Novostrašecko, který tvoří severovýchodní území rakovnického okresu, na severu sousedící s okresem Louny a na východě s okresem Kladno.
 nymburk Nymburk je město ve Středočeském kraji ležící na řece Labi, 45 km východně od Prahy, zhruba 30 km jihovýchodně od Mladé Boleslavi a 6 km severozápadně od Poděbrad. Žije zde přibližně 15 tisíc obyvatel a má rozlohu 20,54 km². Historické jádro města s železniční a průmyslovou tradicí je městskou památkovou zónou.
nyrany

Sedmitisícové město Nýřany (obec s rozšířenou působností) ležící cca 12 km jihozápadně od krajské metropole Plzně. V současnosti žije v Nýřanech cca sedm tisíc obyvatel. Nýřany jsou největším městem okresu Plzeň - sever, jenž patří pod Plzeňský kraj.
Součástí města je i Kamenný Újezd (od r. 1960) a Doubrava (od r. 1985).

osek Obec Osek leží necelých šest kilometrů severně od Rokycan v Plzeňském kraji. Rozkládá se na ploše přes 1700 ha. V současné době čítá více než jeden tisíc obyvatel, kteří žijí ve dvou částech - Osek a Vitinka. Ve svém znaku mají stříbrný osekaný kmen stromu s pěti suky a kořeny v červeném štítě nad stříbrnou patou.
oskorinek Oskořínek je obec ležící v okrese Nymburk, asi 7 km severovýchodně od Nymburka. Je součástí Mikroregionu Nymbursko. Žije zde 538 obyvatel a katastrální území má rozlohu 562 ha.
plasy logo Město Plasy se nachází 20 kilometrů severně od Plzně, v rozmanitém údolí řeky Střely. Centrum tohoto historického města tvoří bývalé cisterciácké opatství, dnes Národní kulturní památka Klášter Plasy, která patří mezi barokní perly severního Plzeňska.
PK-logo-zona-B PNG Krajský úřad Plzeňského kraje
Město Poběžovice Současné Poběžovice představují správní a hospodářské centrum pro široké spádové území. Včetně šesti přidružených částí mají 1596 obyvatel. Výkonem státní správy jsou Poběžovice pověřeny pro 12 obecních a 1 úřad městský. K pozoruhodným kulturním památkám patří socha sv. Jana Nepomuckého od Jana Brokoffa, mariánský sloup, kostel Nanebevzetí Panny Marie, původně dvouvěžový, fara, židovský hřbitov aj.  V roce 1995 byla vyhlášena městská památková zóna. Probíhá dlouhodobá, postupná a náročná rekonstrukce zámku.
Praha 4 | Prague Městská část Praha 4
znak praha6 Městská část Praha 6
Registr komunálních symbolů Městská část Praha 8
prestice Téměř sedmitisícové Přeštice jsou dnes největším městem jižního Plzeňska. Historie města sahá do dávné minulosti a souvisí pravděpodobně se starou obchodní cestou, vedoucí povodím Berounky přes Plzeňskou kotlinu a dále proti proudu řeky Úhlavy až do Bavor. První písemná zmínka o Přešticích se váže k roku 1226.

rokycany
Rokycany se nachází zhruba 20 km východně od Plzně na důležité železniční trati Cheb - Plzeň - Praha. Město je zasazeno do překrásné nevelké kotliny v nadmořské. Ta je z jihu obepínána pohořím Brd a ze severu džbánskou vrchovinou a pohořím Křivoklátskorokycanského pásma. Založení města sahá do 10. století, v dnešní době má bezmála 15 000 obyvatel.
stod Město Stod je položeno asi 25 km jihozápadně od Plzně v mírném údolí, kterým protéká řeka Radbuza s přítokem Merklínky. V dnešní době má město přes 3.600 obyvatel. K městu Stodu patří administrativně obec Lelov s 90 občany. Od roku 2003 patří město Stod mezi 205 obcí s pověřeným úřadem III. stupně, pod jehož správu spadá 24 obcí s 21 000 obyvateli.
 spalene porici Spálené Poříčí je centrem jižního Podbrdska, nachází se v lesnaté krajině asi 25 km na jih od Plzně. První zmínka o Poříčí, čili o místu založeném u řeky, pochází z roku 1239. Ve 14. století byla dokončena jeho dodnes zachovaná půdorysná dispozice s rozlehlým náměstím, kostelem a tvrzí. V roce 1992 byl střed Spáleného Poříčí prohlášen městskou památkovou zónou a za obnovu památek získalo město prestižní ocenění „Historické město ČR roku 2003“.
 
strakonice 97x113
 Město Strakonice leží v Jihočeském kraji na soutoku řek Otavy a Volyňky. Žije zde cca 23 tisíc obyvatel. Je vzdáleno zhruba 60 km od Českých Budějovic, 80 km od Plzně a 110 km od Prahy.
Strasice Obec Strašice se rozkládá v podhorské oblasti středních Brd na pomezí Plzeňského a Středočeského kraje sedmnáct kilometrů od bývalého okresního města Rokycany.
susice Obec Sušice
Tchořovice - znak, vlajka, skloňování | Kurzy.cz Obec Tchořovice se nachází 5 kilometrů západně od Blatné v Jihočeském kraji.Na západní straně svého katastru sousedí již s krajem Plzeňským. Středem obce prochází silnice první třídy I/20 spojující České Budějovice s Plzní, což na jedné straně zajišťuje vynikají dopravní dostupnost, na straně druhé však znamená zátěž v podobě velkého množství projíždějích automobilů.
touzim Toužim je město v západních Čechách. Nachází se v Tepelské vrchovině, 36 km jihovýchodně od Karlových Varů a 51 km severozápadně od Plzně. Náleží do Karlovarského kraje. Protéká jím řeka Střela, v okolí města se nachází množství rybníků.
Znak obce

Obec Třebestovice patří mezi nejstarší obce v Čechách. V roce 2018 jsme si připomněli 1.025. výročí první písemné zmínky o obci v Zakládací listině benediktinského kláštera v Praze - Břevnově. Nachází se v jižní části okresu Nymburk, asi 50 km východně od hlavního města Prahy. Katastrální rozlohou patří mezi nejmenší ve zdejším okolí, zaujímá 337,22 ha a svojí zástavbou přiléhá k jihozápadnímu okraji lesního masivu Kersko. K 1. lednu 2020 bydlelo v obci 925 stálých obyvatel, počet čísel popisných dosáhl 403.

 tremosna Město Třemošná leží 9 km severně od Plzně v široké táhlé kotlině, jejímž středem protéká potok Třemošenka. Jen několik kilometrů od Třemošné je 514 metrů vysoký kopec Krkavec s rozhlednou, žádaný turistický cíl. I blízké okolí skýtá množství zajímavých míst k návštěvě.

tynec n labem
Týnec nad Labem leží asi 12 km východně od  města Kolín na výrazném vrchu tyčícím se nad řekou Labe. Město se skládá ze tří místních částí - Týnec nad Labem,Lžovice a Vinařice. V celém městě je registrováno 886 domů, z toho v samotném Týnci nad Labem 687 a má 41 ulic. Historické jádro města je od roku 2003 městskou památkovou zónu.
uherce Obec Úherce
 vejprnice Obec Vejprnice (s původním názvem Ojprnice) vznikla v 2. polovině desátého století. První zmínka se datuje v roce 993 v souvislosti se zakládáním břevnovského kláštera knížetem Boleslavem II., z podnětu pražského biskupa Vojtěcha z rodu Slavníkovců a se souhlasem papeže Jana XV. Roku 1235 bylo privilegium potvrzeno králem Přemyslem Otakarem II.
vimperk

Malebné město Vimperk, často nazývané branou Šumavy nebo městem pod Boubínem, leží v údolí řeky Volyňky na úpatí pralesa Boubína v nadmořské výšce 700 m.

vseruby

Všeruby jsou město v okrese Plzeň-sever v Plzeňském kraji. Žije v něm přibližně 1 700 obyvatel. Jižní částí obce protéká řeka Třemošná.

zruc senec Obec Zruč-Senec se nachází v okrese Plzeň-sever v Plzeňském kraji, sedm kilometrů severovýchodně od Plzně. Žije zde přibližně 3 300 obyvatel. První zpráva o Zruči je z roku 1252, kdy ves patřila třem bratřím, Půtovi, Vaňkovi a Purkartovi z Vlkošova. Jméno Senec je zřejmě odvozeno od úrodných senných luk, které jsou v údolích, kde se obec rozkládá.

 

 

Joomla SEF URLs by Artio