Pořadí dárců je abecední bez ohledu na výši daru.

blovice-znak

Blovice (německy Blowitz, dříve Blewicz nebo Plowycze), nacházející se 25 km jihovýchodně od Plzně, jsou bývalým okresním a posádkovým městem v okrese Plzeň-jih. Žije zde přibližně 4 100 obyvatel a v současné době jsou obcí s rozšířenou působností. Protéká jimi řeka Úslava a dopravní obslužnost s krajským městem Plzní je zajištěna tratí 190.

 bustehrad Buštěhrad je malé, rychle se rozvíjející město s unikátním historickým jádrem, které leží 22 km severozápadně od centra Prahy a 5 km východně od Kladna v průměrné nadmořské výšce 322 m. n. m. Je založeno na pozoruhodném geologickém podloží v oblasti osídlené po tisíce let, součástí jeho bohaté historie jsou mimořádné osobnosti a události českých i evropských dějin.

decin logo

Děčín je statutární město v okrese Děčín v Ústeckém kraji na soutoku řek Labe a Ploučnice. Je významným říčním přístavem, důležitou železniční křižovatkou a leží na křižovatce několika významných silničních tahů. Nejníže položené město na Labi je ideálním místem pro aktivní odpočinek. Město ležící v těsném sousedství národního parku České Švýcarsko nabízí dobrodružné výpravy za překrásnou přírodou s četnými vyhlídkami, velkolepými skalními masivy a historickými památkami.

 dobrany

Dobřany

Město Dobřany se řadí mezi nejstarší historická sídla na Plzeňsku. V Dobřanech ústí do Radbuzy potok Vysoká, vytékající z lesa Vysoká.

 chotikov

Chotíkov se nachází na severovýchodním cípu plzeňské pánve, 7 km od centra města Plzně a 86 km jihozápadně od Prahy, nachází se v okrese Plzeň-sever, v kraji Plzeňském.


kaznejov

Kaznějov 

O Kaznějově jako malé osadě je v historii poprvé zmínka v písemných pramenech v souvislosti se založením cisterciáckého kláštera v Plasích v polovině 12. století. Klášter fakticky vznikl v roce 1145 a příchodem mnichů a s tímto datem nerozlučně souvisí i historická existence Kaznějova.V blízkém okolí je možno navštívit zámecký komplex v Plasích, Mariánskou Týnici u Kralovic, zámek v Manětíně, Rabštejně a další.

kralovice

Kralovice jsou město v severní části okresu Plzeň-sever. Žije zde přibližně 3 500 obyvatel a katastrální území obce měří 3979 ha. Obec je součástí Mikroregionu Kralovicko. Kralovice jsou poprvé zmiňovány v písemných pramenech v roce 1183, kdy je kníže Bedřich jako po otci zděděnou ves s trhem a soudnictvím věnoval nedalekému cisterciáckému klášteru v Plasích.  Nejvýraznější dominanta širokého okolí je poutní místo v Mariánské Týnici.

   
 losina

Obec Losiná leží 11 km na jih od města Plzně při hlavní silnici na České Budějovice. Jméno obce je dle zdrojů z tamější kroniky odvozeno od zlosynů, neboli zlých synů pána Radouše na Radyni. Losiná má patrně starší, ranně feudální původ a současně je jednou z mála obcí, o níž se dochovaly přesné zprávy o převodu na nové zákupní právo. Samotný převod byl uskutečněn roku 1327 za Jaroslava ze Štěnovic.

 mecin

Město Měčín se rozkládá na zhruba 50 hektarech severovýchodně od Klatov. Leží v údolí mezi třemi městy, v minulosti důležitými správními středisky - Klatovy, Nepomukem a Přešticemi.

nezvestice

Nezvěstice

Obec Nezvěstice patří k nejstarším v okresu Plzeň město (dříve Plzeň jih). Vznikla v polovině 14. století pod výběžky lesnatých Brd v hezkém místě při soutoku řeky Úslavy s vodami potoka Bradavy a Olešenského potoka. 

 plzen

Město Plzeň

Plzeň je statutární město na západě Čech a metropole Plzeňského kraje. Leží na soutoku řek Radbuzy, Úhlavy, Úslavy a Mže, z nichž vzniká řeka Berounka. Dnešní Plzeň se rozkládá na ploše 13 767 ha, území se rozděluje do deseti městských obvodů. Celkem v Plzni žije zhruba 171 000 obyvatel, je tak čtvrtým největším městem v České republice.

 nymburk Nymburk je město ve Středočeském kraji ležící na řece Labi, 45 km východně od Prahy, zhruba 30 km jihovýchodně od Mladé Boleslavi a 6 km severozápadně od Poděbrad. Žije zde přibližně 15 tisíc obyvatel a má rozlohu 20,54 km². Historické jádro města s železniční a průmyslovou tradicí je městskou památkovou zónou.
 spalene porici Spálené Poříčí je centrem jižního Podbrdska, nachází se v lesnaté krajině asi 25 km na jih od Plzně. První zmínka o Poříčí, čili o místu založeném u řeky, pochází z roku 1239. Ve 14. století byla dokončena jeho dodnes zachovaná půdorysná dispozice s rozlehlým náměstím, kostelem a tvrzí. V roce 1992 byl střed Spáleného Poříčí prohlášen městskou památkovou zónou a za obnovu památek získalo město prestižní ocenění „Historické město ČR roku 2003“.
 tremosna Město Třemošná leží 9 km severně od Plzně v široké táhlé kotlině, jejímž středem protéká potok Třemošenka. Jen několik kilometrů od Třemošné je 514 metrů vysoký kopec Krkavec s rozhlednou, žádaný turistický cíl. I blízké okolí skýtá množství zajímavých míst k návštěvě.
 vejprnice Obec Vejprnice (s původním názvem Ojprnice) vznikla v 2. polovině desátého století. První zmínka se datuje v roce 993 v souvislosti se zakládáním břevnovského kláštera knížetem Boleslavem II., z podnětu pražského biskupa Vojtěcha z rodu Slavníkovců a se souhlasem papeže Jana XV. Roku 1235 bylo privilegium potvrzeno králem Přemyslem Otakarem II.
vseruby

Všeruby jsou město v okrese Plzeň-sever v Plzeňském kraji. Žije v něm přibližně 1 700 obyvatel. Jižní částí obce protéká řeka Třemošná.

zruc senec Obec Zruč-Senec se nachází v okrese Plzeň-sever v Plzeňském kraji, sedm kilometrů severovýchodně od Plzně. Žije zde přibližně 3 300 obyvatel. První zpráva o Zruči je z roku 1252, kdy ves patřila třem bratřím, Půtovi, Vaňkovi a Purkartovi z Vlkošova. Jméno Senec je zřejmě odvozeno od úrodných senných luk, které jsou v údolích, kde se obec rozkládá.

 

 

 

Joomla SEF URLs by Artio